Veelgestelde vragen

Algemeen

Is RenJeFit.com echt het beste interactieve hardlooptrainingsprogramma van Nederland?

Ja, RenjeFit is echt het beste interactieve hardlooptrainingsprogramma van Nederland! RenJeFit.com heeft een projectdoorlooptijd gehad van ruim drie jaar. De site is ontwikkeld door professionals in de hardloopsport, fysiotherapie en bewegingswetenschappen. De uitgebreide praktijkervaring in het coachen en begeleiden van beginnende en geblesseerde hardlopers is een basis geweest om RenJeFit.com te ontwikkelen. RenJeFit.com houdt rekening met alle belangrijke variabelen die positief of negatief van invloed kunnen zijn op het vervaardigen van een verantwoord en effectief hardloopschema. Daardoor is het RenJeFit-hardloopschema geheel afgestemt op het hardloopniveau en de persoonlijke omstandigheden van de hardloper. De variabelen lichaamsgewicht, leeftijd, blessuregevoeligheid, ziekte, algemene gezondheid, trainingsfrequentie en -voorkeursdagen zijn onder andere bepalend voor het persoonlijke hardloopschema. Het voorkomen van hardloopblessures, het verantwoord en effectief coachen van de beginnende hardloper en het streven naar  het verhogen van de vitaliteit van de deelnemer aan het interactieve hardlooptrainingsprogramma zijn de 3 belangrijkste pijlers van RenJeFit.com.

Nog niet overtuigd? Meld je aan en ervaar het zelf!!!

Waar kan ik de Algemene Voorwaarden van RenJeFit.com vinden?

De Algemene Voorwaarden staan onderaan de site door middel van een link vermeld. Tevens is de link vermeld in Mijn account.

Welk bedrijf zit achter de website RenJeFit.com?

RenJeFit.com is eigendom van VOF CheckPoint Gezondheid, Sport en Bewegen.
Aalbert Mintjes (fysiotherapeut en hardloopcoach) en Jorrit Noppen (bewegingswetenschapper en inspanningsfysioloog), beide vennoten van CheckPoint VOF, hebben RenJeFit.com ontwikkeld.
CheckPoint VOF is gevestigd aan de Edisonweg 10-200 te Alblasserdam. 
Als je contact op wilt nemen met RenJeFit.com, maak dan gebruik van het contactformulier of mail naar contact@renjefit.com

Aanmelden

Is aanmelden op en gebruik van RenJeFit.com ECHT gratis?

Aanmeldingen op en gebruik van RenJeFit.com is geheel gratis. Alle functionaliteit van de site wordt geheel gratis aangeboden.
RenJeFit.com ontvangt gelden van sponsoren waardoor de persoonlijke hardloopcoaching van RenJeFit gratis is en blijft.

Waarom ontvang ik geen aanmeldbevestigingse-mail?

Heb je geen e-mail ontvangen? Check je "spambox" en/of voeg het e-mailadres, info@renjefit.com in jouw e-mailaccount toe aan veilige afzenders. Klik hier voor uitleg!

Ga na het uitvoeren van bovenstaande handelingen naar de homepage en klik op inloggen. Vul vervolgens je e-mailadres en wachtwoord in en klik op Login. Klik vervolgens in het volgende scherm op de link: Verstuur opnieuw.
Het bevestigingsemail zal na enige tijd in je Postvak in verschijnen..

Ontvang je de bevestigingse-mail wederom niet, mail dan je probleem naar contact@renjefit.com. Het RenJeFit-Team lost dit probleem zo spoedig als mogelijk voor je op.

Privacy

Hoe is de privacy van de gebruiker van RenJeFit.com geregeld?

Je kunt op de pagina, Privacy Statement lezen hoe de privacy van de gebruiker van RenjeFit.com is geregeld. De Algemene Voorwaarden vormen samen met de Privacy Statement en de Disclaimer een geheel.


 

RenJeFit-account

Kan ik mijn RenJeFit-account omzetten in een Sponsorvrij-account?

Je huidige RenJeFit-account wordt voorzien van "advertenties" in de vorm van banners, afbeeldingen en/of teksten van de sponsoren van RenJeFit.com. Als je deze "advertenties" niet meer in jouw RenJeFit-account getoond wilt hebben, kan je tegen betaling van een laag bedrag een Sponsorvrij-account afnemen. De Sponsorvrij-accounts hebben een looptijd van 6 of 12 maanden. 

Hoe zeg ik mijn RenJeFit-account op.

Als je je RenJeFit-account (inclusief  jouw persoonlijke gegevens, adviezen en hardloopschema's) definitief wilt laten verwijderen, stuur dan een e-mail met dit verzoek naar klantenservice@renjefit.com. Je account wordt door RenJeFit binnen twee werkdagen definitief verwijderd. Je ontvangt na verwijdering van je RenJeFit-account een e-mail als bevestiging. 

Hoe ontvang ik de RenJeFit.com nieuwsbrief?

Vink bij aanmelding het hokje bij Ik ontvang de RenJeFit-nieuwsbrief aan.
of klik op de link afgemeld bij het kopje: Nieuwsbrief (onder de knop Mijn account / onder het kopje Accountgegevens)
De tekst van de link veranderd na klikken in aangemeld.

Ik wil geen RenJeFit-nieuwsbrief (meer) ontvangen. Hoe zeg ik op?

Klik op de link aangemeld bij het kopje: Nieuwsbrief (onder de knop Mijn account / onder het kopje Accountgegevens)
De tekst van de link veranderd na klikken in afgemeld.

Screening

Waarom moet ik een (uitgebreide) online screening invullen?

De online RenJeFit-screening bevat belangrijke vragen over o.a. je gezondheid, hardloopervaring en je toekomstig hardloopdoel. Met de antwoorden op de screeningsvragen is het mogelijk om jou van de juiste adviezen te voorzien en om jouw persoonlijk hardloopschema zo effectief en verantwoord mogelijk samen te stellen.

Blijven mijn antwoorden op de screeningsvragen privé?

De antwoorden op de screeningsvragen worden alleen gebruikt om er voor te zorgen dat RenJeFit jou zo goed mogelijk van dienst kan zijn in de persoonlijke coaching naar jouw hardloopdoel. De screeningsgegevens blijven in jouw RenJeFit-account bewaard en zijn dus privé.

Vanaf welke leeftijd kan je op RenJeFit.com gecoacht gaan worden

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen gecoacht gaan worden en kunnen met een persoonlijk hardloopschema op RenJeFit.com van start. Voor minderjarigen zijn de ouders verantwoordelijk voor de aanmelding. Voor de coaching en het persoonlijke hardloopschema is geen leeftijdslimiet. In een aantal leeftijdsklassen worden bij minderjarigen een maximaal aantal aaneengesloten minuten hardlopen geadviseerd.

Ik heb overgewicht. Kan ik ook deelnemen aan RenjeFit?

Jazeker ook beginnende hardlopers met overgewicht kunnen deelnemen aan RenJeFit.

RenJeFit stelt wel een grens met betrekking tot deelname van (beginnende) hardlopers met overgewicht.
Lopers met een BMI (Body Mass Index) van 30 of hoger kunnen niet (meer) gecoacht worden door RenJeFit.

Hardlopen is voor deze groep niet verantwoord in verband met een hoog blessurerisico. 

Hardloopschema

Kan ik het hardloopschema printen?

Ja, het hardloopschema is printbaar door op de printicoon rechtsboven het hardloopschema te klikken.

Kan ik het hardloopschema wijzigen en/of laten aanpassen?

Ja het hardloopschema is geheel aan jouw omstandigheden en wensen aanpasbaar.

Gebruik de helpknoppen onder de knop Coach mij om jouw hardloopschema te laten aanpassen en/of te wijzigen.

Ik begrijp de inhoud van het hardloopschema niet, is er een uitleg?

Een gedetailleerde uitleg van de inhoud van het hardloopschema kan je vinden onder het vraagteken rechts boven het hardloopschema. 

Waarom zijn de hardloopschema's alleen in minuten (tijd) weergegeven en niet op afstand (km's)?

Door op tijd (uitgedrukt in minuten) te hardlopen kan RenJeFit je hardlooptrainingsopdrachten heel nauwkeurig doseren.
Hardlopen op afstand (kilometers) geeft een veel onnauwkeurigere hardlooptrainingsopdracht. Deze onnauwkeurigheid wordt bepaald door de hardloopsnelheid die bij hardlopers fors uiteen kan lopen. RenJeFit heeft o.a. als doel er voor te zorgen dat jij de hardlooptrainingen met jouw huidige hardloopconditie gemakkelijk kunt volhouden. Door een hardloopschema in minuten aan te bieden worden hardloopblessures voorkomen.

Kan ik mijn RenJeFit-training via mijn mobiele telefoon laten sturen?

Ja, je kan jouw RenJeFit-trainingen via de door RenJeFit geadviseerde gratis Android Timer-App op je mobiel laten sturen.
Lees hier alles over deze App!

Ik zie in mijn RenJeFit-account onder schema maar 2 weken zichtbaar. Waar is de rest van het hardloopschema?

Na de screening of na het evalueren van de afgelopen 2 weken ontvang je een overzicht van een 2 weken RenJeFit-hardloopschema.
Na het evalueren (het beantwoorden van een aantal vragen over hoe het de afgelopen 2 weken is gegaan met de RenJeFit-trainingen) ontvang je een Vervolg hardloopschema van 2 weken op maat en/of een advies. Dus na elke laatste getoonde RenJeFit-training van het 2 weken hardloopschema-overzicht kun je RenJeFit-trainingen evalueren om vervolgens weer een 2 weken hardloopschema te ontvangen. Tevens krijg je de dag na de laatste getoonde RenJeFit-training een e-mail (met de tekst: Train door met RenJeFit!) om je RenJeFit-trainingen te evalueren. Ook is het mogelijk om via de helptool Vervolg hardloopschema onder Coach mij op de dag van je laatste getoonde RenJeFit-training te evalueren.

Timer-App

Kan ik mijn RenJeFit-training via mijn mobiele telefoon laten sturen?

Ja, je kan jouw RenJeFit-trainingen via de door RenJeFit geadviseerde gratis Android Timer-App op je mobiel laten sturen.
Lees hier alles over deze App!

Werkt de Timer-App ook op mijn iPhone?

Helaas werkt de Timer-App alleen op Androidtoestellen. RenJeFit is op zoek naar een goedkope variant voor gebruik op een iPhone.

Hardloopdoel

Wat wordt er bedoeld met het startniveau wat is vermeld bij het hardloopdoel?

Het startniveau is het aantal minuten aaneengesloten hardlopen dat de hardloper gedurende een hardloopblok kan volhouden.
Voor een beginnende hardloper licht het startniveau op 0 minuten. 

Kan ik mijn hardloopdoel wijzigen?

Ja jouw hardloopdoel is onder de knop Hardloopdoel en onder de knop Coach mij / Hardloopdoel wijzigen te wijzigen.

Coach mij

Wat is de functie van de helpknop Vervolg Coaching & Schema?

Met deze helpknop kan je na het uitvoeren van de laatste door RenJeFit geadviseerde training je verder laten coachen en een vervolgschema aanvragen.

Wat is de functie van de helpknop Pauzeer Coaching & Schema?

Met deze helpknop kan je (tijdelijk) de coaching en het hardloopschema (zonder opgaaf van reden) in pauzestand zetten. 

Wat is de functie van de helpknop Trainingsdagen wijzigen?

Met deze helpknop is het mogelijk om per direct het aantal trainingen per week en de (voorkeurs)dagen dat je wilt trainen te wijzigen. 

Wat is de functie van de helpknop Training(en) niet uitgevoerd?

Met deze helpknop kan je aangeven dat je tijdens het beloop van je hardloopschema een of een aantal trainingen niet hebt uitgevoerd. Ook wordt er naar de reden(en) van het niet uitvoeren van je hardlooptrainingen gevraagd. Het aantal niet uitgevoerde trainingen samen met de redenen bepaald of je huidige of toekomstig hardloopschema moet worden aangepast.

Wat is de functie van de helpknop Hardloopdoel wijzigen?

Met deze helpknop is het mogelijk om je hardloopdoel te wijzigen. Je kan bijvoorbeeld aangeven dat je (over een aantal weken) langer of korter aaneengesloten wilt hardlopen. Je kan o.a. ook aangeven dat je wilt gaan deelnemen aan een hardloopevenement.

Wat is de functie van de helpknop Hardloopdoel plannen?

Met deze helpknop kan je bepalen of jouw hardloopdoel op de door jou aangegeven datum haalbaar is.
Onderstaande variabelen zijn bepalend voor:

  • jouw huidig hardloopniveau
  • jouw hardloopdoel (bijvoorbeeld X- aantal minuten aaneengesloten hardlopen of deelname aan een hardloopevenement van X-aantal kilometer/mile), 
  • het aantal weken vanaf nu tot aan jouw hardloopdoel
  • het aantal in de toekomst te plannen trainingen per week 

Wat is de functie van de helpknop Hardloopschema te zwaar?

Met deze helpknop is het mogelijk om de zwaarte van de training(en) in je hardloopschema te laten toenemen. 

Wat is de functie van de helpknop Hardloopschema te licht?

Met deze helpknop is het mogelijk om de zwaarte van de training(en) in je hardloopschema te laten afnemen. 

Wat is de functie van de helpknop Zet Hardloopschema terug?

Met deze helpknop is het mogelijk om de laatste aanpassing van je hardloopschema terug te zetten. Je maakt de actie die je hardloopschema heeft aangepast ongedaan.

Wat is de functie van de helpknop Start opnieuw?

Met deze helpknop krijg je de mogelijkheid om geheel opnieuw te starten met RenJeFit. Alle voorgaande gegevens m.b.t. je hardloopschema, hardloopdoel(en) en de voortgang zullen worden verwijderd. Je nieuwe start, begint weer met het volledig invullen van de screening.

Wat is de functie van de helpknop Gezondheid?

Met deze helpknop krijg je advies of het met je huidige gezondheid verantwoord is om te (blijven) hardlopen.

Wat is de functie van de helpknop Ziek (niet fit)?

Met deze helpknop krijg je advies of het met je huidige fitheid verantwoord is om te (blijven) hardlopen.
Tevens kan het hardloopschema aan je fitheidsstatus worden aangepast.

Wat is de functie van de helpknop Blessure?

Met deze helpknop krijg je advies of het met je huidige blessure verantwoord is om te (blijven) hardlopen.
Tevens kan je hardloopschema aan je blessurestatus worden aangepast.

Wat is de functie van de helpknop Overgewicht?

Met deze helpknop krijg je advies of het met je huidige lichaamsgewicht verantwoord is om te (blijven) hardlopen.

Wat is de functie van de helpknop Hardlooptips?

Met deze helpknop krijg je handige hardlooptips.

Meldingen

Wat is er zo belangrijk aan de pagina Meldingen?

Op de pagina Meldingen staan belangrijke meldingen die van jou een actie vragen. Ook na een door jou gedaane actie wordt er een melding van het gevolg van je actie getoond. Een gedane actie kan direct invloed hebben op de voortgang van je hardloopschema.  Op deze pagina staat ook een link Geschiedenis. Onder de link Geschiedenis worden alle door jou gedane acties op RenJeFit.com in chronologische volgorde getoond.

Waarom ontvang ik de melding: RenJeFit kan je niet (verder) coachen?

Indien je 15 jaar of ouder bent, kan RenJeFit je coachen tot en met 75 minuten aaneengesloten hardlopen.
Ben je jonger dan 15 jaar dan ligt dit aantal aaneengesloten minuten lager (zie onderstaande tabel 1).

Bij het behalen van het maximum aantal aaneengesloten minuten hardlopen (wat dus mede afhankelijk is van je huidige leeftijd) krijg je de melding RenJeFit kan je niet (verder) coachen.  

Het aantal minuten aaneengesloten hardlopen is bij jeugd (die nog in de groei is) gekoppeld aan de leeftijd.
De leeftijd bepaalt mede de mate van belastbaarheid van gewrichten, spieren en pezen. 

In onderstaande Tabel 1 staat per leeftijdscategorie het maximum aantal aaneengesloten minuten hardlopen vermeld op basis waarvan RenJeFit je kan coachen. 


    Tabel 1 

    leeftijd    aantal minuten
     8 en 9    20 minuten
   10 en 11    30 minuten
   12 en 13    40 minuten
   14    50 minuten

≥ 15

   75 minuten

 

Dashboard

Wat staat er op de pagina: Dashboard?

Direct na het inloggen kom je (mits er geen belangrijke meldingen van RenJeFit actueel zijn) op de pagina Dashboard binnen. Het Dashboard toont grafisch de voortgang van je hardlooptrainingen ten op zichte van jouw hardloopdoel. Tevens vind je daar het dagoverzicht van je toekomstige hardlooptraining.

RenJeFit-winkel

Moet ik verzendkosten betalen?

Indien je aankoopbedrag hoger of gelijk is aan 15,00 EUR. betaal je binnen Nederland geen verzendkosten. Indien het aankoopbedrag lager is dan 15,00 EUR. wordt een kleine bijdrage in de verzendkosten binnen Nederland van 2,95 EUR. van je gevraagd. 

Waar kan ik de Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden vinden?

De link van de Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden staat vermeld onderaan de bestelpagina.

Doneren aan RenJeFit.com

Waar kan ik de Donatievoorwaarden vinden?

De Donatievoorwaarden kan je vinden onderaan de donatie-betaalpagina.